Tuesday, August 2, 2016

Photodiary Barcelona + Tips

Wauw wat is Barcelona fijn en wat kun je veel zien, shoppen en doen in deze prachtige stad! Ik heb nog lang niet alles ontdekt, maar kan jullie wel wat tips geven over wat te zien en doen in Barcelona. Wij hebben alles bezocht met de metro en dit is echt prima te doen. Wel hebben we ook hele stukken gelopen, dus als je naar Barcelona gaat, laat dan je hakjes maar thuis dames;-) Een 10 rittenkaart (T-10) voor de metro is €9,95 en hier kun je met meerdere personen gebruik van maken. Je kan een 10 rittenkaart uit de automaat halen op alle metro-stations. 

Dé boulevard van Barcelona is de Rambla. Aan beide kanten van de Rambla vind je winkeltjes, restaurantjes, pleintjes en mooie kerken. Wij hebben heerlijk gegeten bij een local tentje ( Tantarantana) en kochten super lekkere koekjes en chocolaatjes bij Chök
Ook vind je aan de Rambla de markt "La Boqueria. Hier heb je veel lekkere hapjes, drankjes en lekkernijen;-)
Verse smoothies@La Boqueria!
Ijsjes
Super veel fruit
Tapas barretjes
En heel veel snoep:D
Streetart
Klaar om lekker tapas te eten! 
De Rambla
Heerlijke salade met geitenkaas. (bij sommige restaurants betaal je een toeslag als je op het terras zit, kijk niet raar als de rekening dus ietsje hoger is;-) ) Het staat wel, ergens heel erg klein, op de menu-kaart
Ik vind deze huisjes zo leuk!


Parc Güell is een park ontworpen door architect Antoni Gaudi. Banken, trappen, pilaren en sculpturen allemaal gemaakt van afvalscherven van glazen, flessen, vaatwerk en aardewerk. Je kan gratis rond het park lopen. Toegang om in het park te komen is €7. houd er rekening mee dat het erg druk is.


Streetart in de buurt van park Güell.
Bij Eyescream and friends kan je de leukste ijsjes halen. Je kan er zelfs allemaal verschillende toppings bij kiezen;-)
Burger met rosti en kaas:D zooo lekker@Bacoa
De strandstranden zijn echt super fijn in de zomer maanden! Het langste strand van de stad ( Platja de Barceloneta) is ongeveer 1,5 km lang. Wij namen de metro en stapten uit bij Barceloneta. Rechts is de haven en rechtdoor is het strand. Ook fijn is dat ze er veel douches hebben en leuke restaurantjes en winkeltjes. ( Tip: koop zelf een parasol voor €8) Als je deze huurt ben je per dag voor de parasol €10 euro kwijt en wil je een bedje, dan betaal je daar ook nog eens €10 pp voor. Het zand ligt super fijn;-)
I love the beach! Oowjah ik heb ook geen kwallen gezien! erg fijn
kunst bij het strand
Op vakantie mag je veel ijsjes eten;-)
OO en hamburgers... Dit tentje zit in de buurt van het strand en heet Makamaka
Lekker langs het strand lopen. Je hebt er ook veel sportfaciliteiten zoals klimrekken, beachvolleybal en een skateboard gebied. Ook kun je hier prima fietsen en hardlopen.
Haven bij Barceloneta. Hier zitten ook veel clubs en talloze barretjes
In Barcelona kan je erg goed shoppen. Dit is de mooiste shopping-mall van Barcelona.      (Arenas) Binnen is het niet zo bijzonder. De anders shopping plaatsen zijn: Encants Barcelona, Gaixample, Gaudi Shopping, Pelai Centre & Rodalies, Sant Pere i Santa Caterina, Creu Coberta shopping, Amica de la Rambla, Amics Passeig de Grácia, Barna Centre-Barri Gótic en Born Comerc. Je ziet wel..het zijn er erg veel! Ik heb ze niet allemaal gehad, maar ben wel geslaagd;-)
Achter mij: Nationaal museum van de Catalaanse kunst. 
Uitzicht vanaf het Nationaal museum van de Catalaanse kunst. 


Er is zoveel te zien en te bezoeken in Barcelona, maar als je om je heen kijkt, zie je ook erg veel. Gekleurde huisjes, prachtige planten en bloemen, streetart en staatmuziekanten.
Chocolade museum


De Fergburger uit Queensland (Nieuw-Zeeland) stond bij ons op nummer 1, maar deze burgers van Bacoa komen echt heel erg dicht in de buurt;-) Je kunt ook al je burgers als salade laten serveren. Zeker eens proberen dus. Hij zit in het centrum en aan het strand.

Het Olympisch stadion is gratis te bezoeken.En voor vriendlief is er ook genoeg te doen;-) Een tour door het FCB stadion en het museum voor €23 pp
Zijn clubje;-)
De Sagrada Familia kan je niet, niet hebben gezien als je naar Barcelona gaat. 'De onvoltooide' van Gaudi, die in 2005 is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, is een prachtige kerk die van buiten al heel veel verhalen laat zien. Wij zijn niet binnen geweest vanwege de enorme drukte, maar hebben er omheen gelopen en je kijkt je ogen uit.
Heerlijk kun je ontbijten en lunchen bij cafe Somewhere

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips;-) Ik heb een super fijne vakantie gehad , en ga zeker nog een keer terug naar Barcelona. Er is nog genoeg om te ontdekken! 
Post a Comment