Wednesday, April 13, 2016

Recept | Ovengerecht met gnocchi

Laatst vond ik dit receptje terug in een boekje waarin ik altijd receptjes bewaar. Her en der verzamel ik wel eens iets, voornamelijk uit de Allerhande. Ik weet niet meer precies waar ik deze heb gevonden, maar hij is erg lekker en eenvoudig te maken:-)




Wat heb je nodig?


  • kipfilet in blokjes of reepjes ( 150 gram per persoon)
  • 1 pak gnocchi di patate ( 500 gram) 
  • 2 el olijfolie
  • 3 el oregano
  • 1 ui in stukjes snijden
  • 1 rode peper in stukjes snijden
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 rode paprika of punt paprika in stukjes snijden
  • 1 tomaat in stukjes snijden
  • 1 zak spinazie gewassen
  • 1 blik gepelde tomaat 
  • 1 bol mozarella light
  • paar blaadjes verse basilicum
  • pijnboompitjes
  • peper en zout
  • geitenkaas

Hoe gaan we het maken?

Kook de gnocchi zoals op het pak omschreven staat en verwarm de oven alvast voor op 225 graden. Doe wat olijfolie in een pan en fruit de gesneden ui, knoflook en rode peper ongeveer 1 minuutje. Doe nu de kip erbij met wat peper en zout en 1 el oregano. Bak de kip tot deze bijna gaar is en voeg nu de tomaat en paprika toe. Bak dit ongeveer 2 minuten mee en voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe tot alles geslonken is. Maak in een ander pannetje het blik gepelde tomaten met 2 el oregano tot een fijne saus. Doe de gekookte gnocchi in een ovenschaal en schep hierbij het kip/spinazie mengsel (let op dat je niet al het vocht mee schept!) en de geitenkaas er overheen. Giet de tomatensaus erovenheen en verdeel plakjes mozeralla erover. Bak dit in 20 minuten in de oven tot de mozzarella mooi begint te kleuren. Als finishing touch doen we er nog wat verse blaadjes basilicum en pijnboompitjes over. Bon apetit!

No comments: